Overige Onderzoeken

Op de vorige pagina is het resultaat van de verplichte gezondheidsonderzoeken weergegeven. Naast deze onderzoeken zijn er nog onderzoeken mogelijk naar genetische afwijkingen waarvan het wetenschappelijk bewijs (nog) niet is gepubliceerd.
Voor Engelse Cocker Spaniëls betreft dat
1] Adult-onset Neuropathie (AON of AN), een ziekte waarbij de hond op latere leeftijd de controle over de ledematen verliest. Sommige rasverenigingen stellen de DNA test naar deze afwijking verplicht.
2] Geslachtsgebonden Retina Dysplasie, oogafwijkingen die alleen bij reuen voorkomt omdat het afwijkende gen op het X chromosoom ligt.

Ondanks dat het wetenschappelijk bewijs voor beide aandoeningen nog steeds ontbreekt, is Lory uit voorzorg op de aanwezigheid van deze genetische afwijkingen getest. In beide gevallen was het resultaat uitstekend, m.a.w. ze is geen drager van de genen zie deze afwijkingen zouden veroorzaken en kan ze dus ook niet aan haar nakomelingen doorgeven.


De certificaten van deze onderzoeken zijn hieronder weergegeven. Meer informatie over deze onderzoeken vindt u onder de knop "Meer lezen"